maandag 7 februari 2011

Aangevuld met zand

Afgelopen vrijdag was er weer veel te doen. Het beton was dusdanig uitgehard dat onze kelder aan de buitenkant aangevuld kon worden met zand en het zand moest laagje voor laagje worden afgetrild. Het lijkt zo simpel maar de mannen zijn er de hele dag mee bezig geweest. 






Van velen krijgen we de vraag wat dat groene spul aan de buitenkant van de kelder is. Dit zijn isolatieblokken. Verder loopt ons stuk grond aardig af, vandaar dat het huis (de kelder) nu boven de grond lijkt uit te komen. Dit moet later ook worden aangevuld met zand en met name met aarde.
Andere vraag is waarvoor de twee openingen aan de zijkanten van het huis zijn. De opening aan de rechterzijde is voor een raam (koekoek). Deze gaat ervoor zorgen dat we in de kelder ook daglicht krijgen en de andere opening is om toegang te krijgen naar de kruipruimte.


Wat er deze week gaat gebeuren is voor ons nog wat onduidelijk maar zodra er weer meer te melden is, laten we het weten. Wordt vervolgd...

4 opmerkingen:

  1. Een vraagje Yvonne.Komen er nog heipalen onder jullie woning?Of is de grond in het Gooi dermate vast dat er alleen fundatiebalken worden aangebracht?Hoe doen ze dat?Ik heb ook niet(op de foto's )gezien dat de kelder onderheid is.Jij zult het antwoord vast wel weten.
    Liefs uit Castricum.Oom Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. .... Huizen ligt hoog en op zand, heien lijkt mij niet nodig. Ben benieuwd naar het antwoord van de experts :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. lieve oom Jan, het is zoals Marc hierboven al meldde, het waterpeil is hier meer dan 5 meter diep en daarboven zand. Heel anders dan in Castricum of Bergen. Hierdoor hoeft er niet geheid te worden. Wel is het zand uitgebreid getest op de dichtheid (sondering)door ons en door de gemeente.
    Ik ga straks weer kijken en als er nieuws is, laat ik het weten
    gr Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hi Onno en Yvon
    Eindelijk een reaktie van jullie local dental hygiënist.
    Wat goed zeg om zo betrokken te zijn bij jullie (nu al schitterende) boerderij. Het is een droomplek met dito huis en droomgezin!
    Sander tevens you tube filmpje laten zien. Hij herkende Noëlle nog van de hockey.
    veel succes. En wellicht zien we elkaar 3 sept. bij HHC. Wij gaan nog naar Zeeland. Grote groet Paul, Mireille Sander

    BeantwoordenVerwijderen