dinsdag 15 februari 2011

De fundering

Gisteren is de fundering gestort. Het hele 'huis' ligt nu vol stapels stenen die morgen worden gemetseld (althans een begin). Vandaag is er hard gewerkt en voorbereid voor morgen zodat er dan weer een flinke slag geslagen kan worden. We zijn benieuwd.

Wordt vervolgd...

Overal staan stapels stenen
om gemetseld te worden
Fundering bij de voordeur

Derek treft voorbereidingen voor morgen

maandag 14 februari 2011

Bouwvergadering

Afgelopen vrijdag hadden we bouwvergadering nr 3. Met appeltaart.

Voor de vergadering hebben we eerst  met z'n allen over de bouw gelopen om te kijken naar de vorderingen. Hans gaf tekst en uitleg terwijl de vlechters, de van te voren gevlochten betonbewapening in de bekistingen plaatsten en de hoeken handmatig op maat maakten. Vandaag wordt het beton gestort, ik ga zo kijken en foto's nemen.

 














Vervolgens hadden we onze eerste bouwvergadering in de bouwkeet. De vorige twee vergaderingen waren nog bij ons thuis. Er was een uitgebreide agenda en er moesten veel zaken besproken, beslist en afgetikt worden.  Op de foto's zijn te zien, Hans die alles regelt en begeleidt vanuit de aannemer, de installateur Fred die verantwoordelijk is voor de verwarming en alle installaties, Geert die de bouwvergaderingen leidt en onze architect Marcel. En wij natuurlijk. We hebben weer flink wat huiswerk maar dat geeft niet, het gaat de goede kant op.

Wordt vervolgd....

dinsdag 8 februari 2011

Voorbereiding voor de fundering

Het zonnetje schijnt en het lijkt wel lente. Heerlijk, dit is het betere weer om te werken. 

Vandaag worden de lijnen uitgezet voor de fundering van het huis. In het echt ziet alles er heel anders uit dan op de tekeningen die we met de architect hebben gemaakt. Gelukkig kon de meneer, die hard aan het werken was, adhv de werktekeningen e.e.a. uitleggen. Het huis lijkt nu afwisselend heel klein en dan weer heel groot. Maar tot nu toe nog niet de grootte zoals we het ons voorstellen. Komt nog wel.



Heerlijk in het zonnetje



De matten voor onder
het betonvlechtwerk













Er zijn verschillende loodlijnen gespannen en de planken op de foto's geven de funderingslijnen aan. Op de grond worden soort matten gelegd en daarop komt het betonbewapening. Over de bewapening wordt het beton voor de fundering gestort.  As vrijdag komt waarschijnlijk de betonvlechter en volgende week wordt er gestort. Spannend!  Wordt vervolgd...   
Er is geen touw aan vast te knopen,
wordt dit onze woonkamer?

maandag 7 februari 2011

Aangevuld met zand

Afgelopen vrijdag was er weer veel te doen. Het beton was dusdanig uitgehard dat onze kelder aan de buitenkant aangevuld kon worden met zand en het zand moest laagje voor laagje worden afgetrild. Het lijkt zo simpel maar de mannen zijn er de hele dag mee bezig geweest. 






Van velen krijgen we de vraag wat dat groene spul aan de buitenkant van de kelder is. Dit zijn isolatieblokken. Verder loopt ons stuk grond aardig af, vandaar dat het huis (de kelder) nu boven de grond lijkt uit te komen. Dit moet later ook worden aangevuld met zand en met name met aarde.
Andere vraag is waarvoor de twee openingen aan de zijkanten van het huis zijn. De opening aan de rechterzijde is voor een raam (koekoek). Deze gaat ervoor zorgen dat we in de kelder ook daglicht krijgen en de andere opening is om toegang te krijgen naar de kruipruimte.


Wat er deze week gaat gebeuren is voor ons nog wat onduidelijk maar zodra er weer meer te melden is, laten we het weten. Wordt vervolgd...