donderdag 15 september 2011

Keukendak met onzichtbaar raam

Vandaag is het keukendak erop gekomen. De grote hijskraan was weer paraat. Veel passen en meten maar hij zit erop. Er is nog wat discussie over de vide-uitsparing. Deze is nog wat te klein en moet nog worden aangepast. Maar nu is het nog een dak met een onzichtbaar raam.


Onze timmerman Bert

Dak met vide-sparing
Van binnen is alles nog bruin en groen. Het lijkt de jaren 60 wel. Het vergt flink wat fantasie om alles te 'zien' zoals het wordt. Met name het ruimelijk inzicht is soms lastig, maar met elke stap wordt het makkelijker.
Afgelopen dinsdag stond, na een lange tijd weer een bouwvergadering op het programma. Dit is een belangrijk afstemmoment waarop alles goed wordt doorgesproken. We zijn er altijd heel wat tijd mee kwijt maar het loont.

De timmermannen zijn begonnen de rabatdelen te plaatsen rondom ons huis. Nog niet overal maar we schieten lekker op. En wat een ander gezicht is dat. Foto's nemen is lastig omdat de stijgers er nog voorstaan en dat maakt het moeilijk om het goed te zien. Wordt vervolgd...

donderdag 8 september 2011

Verkocht!

Dit keer een berichtje over de Bikbergerweg en niet over de Patrijslaan. Het gaat het over onze prachtige huidige woning. Deze is verkocht! Na veel bezichtigingen en gelukkig ook veel getoonde interesse is het uiteindelijk verkocht aan een ontzettend leuk stel met 2 kindjes uit de Naarden-Vesting (de derde is op komst).

Veel dank aan Rick & Minoek die ons hebben bijgestaan als vrienden/makelaar en aan Rob die een aantal zaterdagen heeft opgeofferd om mij te helpen met de bezichtigingen. Het is achteraf best snel gegaan, binnen 5 maanden is de koop beslecht en dat in deze tijd.....

Het gevoel is wel wat ambivalent. Dit is wat we willen, we gaan naar onze prachtige woning op de Patrijslaan. Maar we hebben hier altijd heerlijk gewoond de afgelopen 8 jaar, in een prachtige omgeving en met fantastische en lieve mensen om ons heen. Maar de Patrijslaan is niet ver weg, eigenlijk gewoon om de hoek. Het is gewoon even wennen...


vrijdag 2 september 2011

Een cadeautje voor Onno

We zijn in afwachting van het riet voor het dak. Afgelopen dinsdag zou het riet geleverd worden. Dus ik vol verwachting naar de Patrijslaan (Onno zat in China). Maar helaas geen riet.

Waarschijnlijk was de rietdekker door het slechte weer van de afgelopen dagen uitgelopen en daardoor vertraagd.

Woensdag gingen NoĆ«lle, Marijn en ik vol goede moed weer even spieken. Maar nee hoor.. geen riet.

Ook de timmerman die de rabatdelen op het huis gaat plaatsen, zat met de handen in het haar ... de verf, die hij nodig heeft voor bepaalde handelingen, was nog niet geleverd.
Tja mannen zo gaan we de kerst nooit halen.

Vandaag met Onno, die zo uit het vliegtuig gestapt was, weer kijken. En ja hoor... er was riet inclusief een flink aantal rietdekkers. Wat een ander gezicht gelijk en wat een mooi cadeautje voor Onno.

Wordt vervolgd...