dinsdag 25 oktober 2011

De steigers zijn weg!

Vanochtend zijn de steigers weggehaald. En voƮla... daar komt ons huis te voorschijn.
We hebben nog ruim een maand te gaan en er moet nog een heleboel gebeuren. Alle zeilen worden bijgezet. Laat in de middag waren timmerman Bert en zijn leerling nog steeds bezig. Flink overwerken zodat de stucadoor er morgen en volgende week weer verder kan .

Hieronder een foto-impressie van de afgelopen 2 weken. Ik ga weer snel inpakken. Morgen wordt een deel van onze huisraad opgeslagen in een  container en overmorgen, donderdag gaan we over naar ons tijdelijke woonadresje. Nu nog te druk om af te kicken van de Bikbergerweg. Komt nog wel denk ik.... We gaan het meemaken. Wordt vervolgd...

de veranda krijgt vorm

even de wc uitproberen
de voordeur is gearriveerd
 


de TV kamer

de veranda weer een
stapje verder


donderdag 6 oktober 2011

Een nieuwe fase

We zijn een nieuwe fase ingegaan. De afbouwfase!

Vorige week waren we een weekje weg en toen we terug kwamen, merkten we pas hoe hard het nu gaat. De cementdekvloeren zijn gestort. Alle kamers worden ineens balzalen. Daarnaast zijn de muren voorgeprimed voor de stuc en deze week wordt er al hard gestucd.

 
Jan, altijd in voor een
grapje













Snel zaak dat we, daar waar het nog kan, foto's nemen van de muren met het oog op de leidingen. Dit om later te voorkomen dat we later bij het ophangen van een schilderijtje bijvoorbeeld in een electra-leiding boren. Maar met zoveel leidingen is dat nog een hele klus. Maar het is gelukt.




Stoere balken van de veranda
Ook wordt er nu hard gebouwd aan de veranda.

Alle ramen zijn ingemeten en het dak van de keuken ligt er ook op. De openhaarden worden opgebouwd.

Alhoewel we hier wel een 'dingetje' hebben. We hebben namelijk duidelijk de maten doorgegeven van de openhaarden maar op de een of andere manier wijken ze af.
De openhaard in de keuken
wordt gemaakt

Tja... morgen weer een klein puntje van aandacht.

Wordt vervolgd...