dinsdag 22 maart 2011

Staalconstructie

Wat is er veel gebeurd! We waren een lang weekendje in een huisje in Brabant en toen we terug kwamen zagen we dat er veel bedrijvigheid was geweest.

Afgelopen vrijdag is er extra zand aangevoerd en de fundering grotendeels aangevuld. Met dank overigens aan onze toekomstige ex-buren die nog wat over hadden op hun bouw. Maar voordat dat kon gebeuren is de hele begane grond afgetimmerd en is de betimmering volgestort met beton.

Gisteren werden alle voorbereidingen getroffen voor plaatsing van het stalen skelet voor de begane grond. Onno en ik hadden een bespreking op de bouw en konden voor het eerst in ons huis lopen. We zijn de kelder ingeklommen en door de wijnkelder, waskamer en opslagruimte gelopen. Net echt. Leuk hoor.

Nu wordt het stalen framewerk voor de constructie van de benedenverdieping geplaatst. Je ziet gelijk de hoogte van de verdieping en het begint zo nóg meer te leven en nog echter te worden.
Vandaag had ik ook een bespreking met betrekking tot de elektrische installatie: de verlichting, het schakel- en dimplan, de stopcontacten, het geluid, data, cai etc. Het is constant schakelen van de echte situatie naar de toekomstige situatie. Heel erg leuk, maar soms ook knap lastig. Want waar gaan we welke lamp aan dan wel uit schakelen....


 
 
Wordt vervolgd...

2 opmerkingen:

  1. Dat gaat lekker zo. Kom snel weer kijken :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het ziet er wel mooi uit deze staalcontructie . Wij zijn nu ook thuis aan het verbouwen, het gaat goed en hij ziet er ook goed uit.

    BeantwoordenVerwijderen