woensdag 6 juli 2011

Bouw...eh werkvergadering nr 7

We zijn alweer aan onze 7e bouwvergadering toe.

Deze vergadering werd ter plekke, omdat er iemand ontbrak, omgedoopt tot een werkvergadering. Er waren met name heel veel praktische zaken te bespreken. De rondgang is altijd weer leuk en levert vaak genoeg gesprekstof op.


 
Dit keer ging het vooral over overgangen. De overgang van het hout (de rabatdelen) naar het schoonmetselwerk. Met of zonder loodslap, met of zonder folie etc etc.Electra, planning, binnendeuren, plinten, dakbedekking,sanitair en ga zo maar door.



We zijn al een tijdje onderweg met dit project. Onno en ik zijn al vanaf jan/feb 2009 bezig. Het lange en spannende koopproces, met veel haken en ogen, hebben we in augustus 2009 afgerond.

Hierna kwam het ellenlange touwtrekken met betrekking tot het verkrijgen van alle vergunningen tot aan de Raad van State toe. En ondanks dat de gemeente ons welgezind was, duurde dat tot december 2010.


In januari 2011 zijn we gestart met de bouw. De planning van de aannemer gaf toen aan dat we half oktober 2011 klaar zouden zijn. Maar nu heeft hij aangegeven dat het huis toch veel arbeidsintensiever is gebleken dan hij had voorzien en dus we zijn opgeschoven naar half december. Laten we zeggen voor de kerst.

Maar de kerstboom wilden we toch nog op de Bikbergerweg opzetten dit jaar. Dat wordt natuurlijk een knetterfeest en afscheid van een heerlijke tijd. Wel is het zo dat onze planning, namelijk in januari 2012 het nieuwe huis betrekken, wordt opgeschoven naar februari/maart. Ach....  geduld is een schone zaak. Maar niet helemaal ons ding, zal ik maar zeggen.

We kregen wel te horen dat voor de bouwvak ons dak erop zit. Alleen het hoofddak (uiteraard zonder riet, daar beginnen ze na de bouwvak mee). Het dak van de keuken wordt pas geplaatst als een deel van het riet op het hoofddak zit. Dit in verband met de veiligheid (hoogte en steigers ed.). A.s. maandag worden de platte delen op het hoofddak geplaatst (de lichtstraten) en dinsdag en woensdag de rest van het dak. Het wordt als een puzzel in elkaar gelegd. Dus...... in principe bereiken we volgende week het hoogste punt. Ik heb al beloofd het bier en de wijn koud te zetten. Jippie

 
De kinderen weten precies wat er nog moet gebeuren
zie de volgende blog voor een filmpje



Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten