zaterdag 10 december 2011

Oplevering in zicht

De laatste loodjes wegen het zwaarst.... nou dat is in dit geval ook zo. Gisteren, vrijdag 9 december was de officiƫlle opleverdatum. Die hebben we niet gehaald. Er wordt nu alles op alles gezet om 16 december (volgende week vrijdag dus) te halen.










Gisteren zijn alle hekken en de keet weggehaald. Aankomende dinsdag wordt ook het zand dat nu allemaal achter ligt naar voren gereden voor de tuin. Dan kan Richard, onze tuinman, maandag 19 december met de tuin beginnen.

Ergens achter in de tuin liggen nog twee joekels van bomen die vorig jaar gerooid zijn. Eind december vieren wij een houthakkersfeest met liefhebbers/vrijwilligers om deze twee bomen tot hapklare openhaardbrokken te verwerken.  Dus heb je zin... laat het ons weten.

Voor de houthakkers enne... het lijkt
niet zo maar die twee bomen
zijn echt groot!














Binnenin zijn met name de stucadoor (stucwerk was in eerste instantie afgewezen door de schilder (en door ons)) nog druk bezig met de schilder op z'n hielen.

De veranda krijgt ook steeds meer zijn definitieve 'look & feel'. Aan het einde van het bouwproces is er altijd gehakketak over de meer- en minderkosten, dit heeft met name gezorgd voor vertraging bij het installatie werk (verlichting, electra, kranen ed). Ook al het hang- en sluitwerk is aanwezig maar moet nog gemonteerd worden. Kortom nog veel kleine klusjes maar alles bij elkaar toch spannend of we aanstaande vrijdag gaan halen


De twee houten trappen zijn ook gezet en worden komende week gesteld en afgewerkt. We kunnen nu met goed fatsoen door het hele huis lopen zonder dat er gevaarlijk steile ladders aan te pas komen.

Wordt vervolgd...

 



1 opmerking:

  1. wat wordt het huis al mooi! en bijna af. wat een klus en tsja zo'n uitnodiging om even wat bomen tot mooie haardblokken te hakken is verleidelijk. Is dat voor of na de borrel? x Cis

    BeantwoordenVerwijderen