zondag 15 januari 2012

Driemaal is scheepsrecht of vrijdag de 13e

Afgelopen vrijdag is er opgeleverd. Wij hebben nu officieel de sleutel! Wat een heerlijk gevoel. Meteen is ook het alarm geïnstalleerd. Ook een fijn gevoel.

We hebben nog wel een lange lijst van zaken die nog afgemaakt moet worden  met name op het gebied van de electra en het sanitair. De komende twee weken hebben de aannemer en de onderaannemers nog de tijd om alles af te maken. We zijn benieuwd.

Voor ons is het echt aftellen geblazen. We hebben het huurhuis langer kunnen huren waardoor we iets meer lucht krijgen. We hopen nu in februari over te gaan naar ons mooie huis.

Maar wat gebeurt er op de dag van oplevering... De stratenmakers in de tuin waren druk bezig met het aanleggen van de terrassen. Bij het aanleggen van de drainage kwamen ze erachter dat de hemelwaterafvoerbuis vol water stond en dat dus de rioolaansluiting niet doorliep. 

Aannemer erbij gehaald en wat bleek (na veel gezoek, enorme gaten en bergen zand in de tuin), dat de aannemer onze hoofd-rioleringsbuis op de verkeerde hoofdaansluiting van de gemeente heeft aangesloten. Kortom het afvalwater loopt niet weg. 

Tja.... dus bij de derde oplevering ging de oplevering wel goed maar kwam er toch op vrijdag de 13e een probleempje bij.... een zwembad vol rioolwater van 3 x 4 meter bij de voordeur. Maar aanstaande maandag nieuwe ronde, nieuwe kansen... dan wordt alles weer gemaakt.
het nieuwe 'zwembad'
Het harde werken levert
een prachtige hoeveelheid
openhaard hout op

Of Richard de tuinkabouter dit leuk gaat vinden? Alle gaten zitten in zijn net aangelegde prachtige puinbaan voor de oprit....


Stoere man...
Intussen hebben we ook de laatste twee houthaksessies gehad. Richard had aangegeven dat al het hout nu toch echt verwerkt moest worden omdat het hem in de weg lag.

Gisteren en vandaag is er weer hard gewerkt. De overgebleven stukken waren enorm grote en rare stukken. Maar na een wat onwennig begin ging het er weer ruig aan toe. Heel veel dank aan Marc, Rob & Mark en René die weer van de partij waren om ons te helpen. Richard kan weer verder!
Wordt vervolgd...
Stoere mannen...
Stoere man met
stoere apparaten...







Geen opmerkingen:

Een reactie posten